Tomiék cipői

Ilyenkor ősszel nagyon jól esik egy kis kikapcsolódás vagyis egy kis kirándulás. Nyáron úgyis mindenki a tengerhez vagy valamelyik tóhoz utazik, akkor szinte senki sem akar a hegyekben kirándulni vagy egy wellness hétvégét tölteni valahol. Persze erre is vannak kivételek, mert mindenki máshogy gondolkozik és mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás, de azért az a tapasztalat, hogy ha nyár, akkor tenger, víz, strandolás.

Pontosan ezért ilyenkor ősszel valahogy jól esik egy hosszú hétvége a barátokkal vagy a családdal vagy akár egy ilyen nagy össznépi találkozó, amikor ott vannak sokan, akik számítanak és együtt tudunk kikapcsolódni.

Mi a férjemmel már hosszú ideje csináljuk így, hogy tudatosan elmegyünk hosszabb wellness hétvégére. A gyerekek születése előtt könnyebb volt, hiszen akkor csak mi voltunk ketten és nyilván kettesben azért jóval könnyeb, mint amikor komoly logisztika árán meg kell oldani azt is, hogy mi legyen a gyerekekkel.

Aztán a gyerekek születése után sok minden megváltozott, a mi wellness szokásaink is. Jelenleg úgy szoktuk megoldani a dolgot, hogy a két gyermekünket lepasszoljuk a nagyszülőknek és mi pedig hétvégére elutazunk pihenni. Ez most már olyan tradíció is lett és a nagyszülők is tudják, hogy amikor eljön az ősz, akkor bizony lesz egy olyan hétvége, hogy ők vigyáznak a gyerekekre. Ők ezt szívesen csinálják és egy hétvégére még örülnek is annak, hogy együtt lehetnek az unokákkal.

A legutóbbi ilyen kiruccanás során vittük magunkkal a gyerekeket. Egy iszonyat jó panziót béreltünk gyerekekkel, barátokkal, kutyákkal, ott volt mindenki, aki számít, akár így is mondhatnánk. Ott voltak Tomiék is a két gyermekükkel, aminek különösen örültem, mert már nagyon régen találkoztunk és mindig nagyon szeretek velül összefutni. Ezért is ez most egy különleges találkozó volt velük.

Észrevettem, hogy a család minden tagjának teljesen új és milyen jópofa cipője van. Meg is kérdeztem, hogy mi történt. Tomi elmesélte, hogy a család összes tagjának a Cipomarket.hu oldalról vásároltak cipő, együtt, mindenkinek és most erre az eseményre mindenki az új cipőjében jött. Egyből meg is kértem, hogy meséljen egy kicsit erről az oldalról.

A Cipomarket.hu az egyik első olyan magyarországi vállalkozás, amely többek között papucsok, csizmák, cipők és szandálok forgalmazásába kezdett bele már jó pár évvel ezelőtt. Hatalmas választékkal rendelkeznek az említett termékekből és ezt a termékpalettát folyamatosan próbálják bővíteni és újítani is. Olyan márkákat forgalmaznak, mint például Benetton, Mayo Chix, Bugatti, Nike, Tamaris és még lehetne sorolni hosszasan.

A weboldalon a vásárlás roppant egyszerűen és gyorsan történik.Van lehetőség arra, hogy mint regisztrált felhasználók vásároljunk. Ebben az esetben a vásárláshoz be kell jelentkezni a felhasználónévvel és jelszóval. De arra is van lehetőség, hogy előzetes regisztráció nélkül vásároljuk meg a kívánt termékeket az oldalon. A megrendelés során lehetőleg olyan címet érdemes megadni, ahol a futár az egész nap során át tudja adni a megrenelt csomagot. Mivel a futárok munkaidőben dolgoznak 8 és 17 óra között, így ajánlott a munkahelyi címet megadni vagy azt a címet, ahol huzamosabb ideig tartózkodunk. Miután a csomagot már átadták a futárnak, a szállítási cím változtatása már nem lehetséges, hiszen a futároknak is megvan a maguk menetrendje, ami alapján dolgoznak. Csak egy címet lehet megadni, több cím megadására nincsen lehetőség.

Cipomarket.hu

Amennyiben valaki meggondolja magát a megrendeléssel kapcsolatban, akkor arra is van lehetőség, hogy email-ben lemondja a rendelést, amelynek semmilyen anyagi következménye nincsen. Viszont, ha valaki már a futárnak való átadás után akarja lemondani és megtadja az átvételt is, így a cég fenntartja annak a jogát, hogy az okozott anyagi kár miatt a megadott címre többé ne teljesítsen kiszállítást. Itt az anyagi kár elsősorban a csomagolási költséget, illetve a kiszállítás díját jelenti.

Gyakori kérdés, hogy mi van akkor, ha mégsem jó a méret, amit kiszállítottak? Semmi gond, nem kell pánikba esni. Ha nem jó az adott termék mérete, akkor ki tudják cserélni bármely másik készleten lévőre, de persze igyekeznek az adott méretre kicserélni a megrendelőnek. Van arra is lehetőség, hogy a vételárat visszakapjuk. Ezt emailen keresztül kell jelezni a cégnek, akik igyekeznek mindent betartani a törvényi előírásoknak megfelelően. Itt elsősorban a fogyasztók jogaira gondolva. A vételárat a lehető leghamarabb vissza szokták utalni a vevő által megadott bankszámlaszámra.

A csere esetén először is email-ben kell jelezni a cég felé, hogy mit szeretnénk cserélni és miért. A cserének költsége is van, amely 1490 Ft-ot jelent. Az email-ben csatolni kell egy képet is a termékről azért, hogy jól látható legyen a cipő hibátlan állapota. Aki nem tud vagy nem akar képet csatolni annak a saját költségén kell visszaküldenie azt a cégnek. A visszaküldést követő 1 és 8 munkanap között történik meg a csere, de mindig a lehető leggyorsabb idő alatt.

A csere folyamata a gyakorlatban úgy működik, hogy a cserélni kívánt terméket a futárszolgálat szállítja ki előre egyeztetett időpontban a megadott címre. Amikor megérkezik, akkor egy füst alatt a cserélni kívánt terméket át kell adni a futárnak és emellett pedig az esetleges árbeli különbözetet is neki kell kifizetni. Ez azért működik így, hogy a lehető leggyorsabban és legzökkenőmentesebben menjen végbe a csere.

Ennél a cégnél arra is van lehetőség, hogy visszakapjuk a termék árát. Mi ennek a menete? Az úgynevezett elállási szándékot vagy email-ben vagy pedig postai úton kell jelezni és természetesen a számlán látható postai címre vissza kell küldeni a terméket, amit az eredeti dobozába kell beletenni. Mivel a cipő doboza a cipő tartozékának minősül, így annak is sértetlennek és az eredeti állapotával megegyezőnek kell lennie. Így tehát fontos, hogy mind a cipő, mind pedig a doboza is sértetlen kell hogy legyen. A termék árát mindig átutalással küldik vissza a megrendelőnek és mindig a vevő állja a postai visszaküldés költségét.

Persze az is előfordulhat, hogy a termék már alapból hibásan érkezik meg. Ekkor sincsen semmi baj. Annyi a dolgunk, hogy mindenképpen készítsünk egy fényképet a hibáról, a hibás termékről. Ebben az esetben a visszszállítási költséget a Cipomarket.hu állja.

 A megrendelt terméket személyesen is át lehet venni. A személyes átvételi módot a kosár oldalán lehet kiválasztani a szállítási módok közül. Azonban a személyes átvételre csak Vácon, Esztergomban, Szombathelyen és Győrben van lehetőség. Más városban sajnos nem.

A vásárlás során az oldalon bakkártyával tudunk fizetni. Például egészségpénztári kártyát nem tudnak elfogani egészen egyszerűen azért, mert fizikailag nem lehet lehúzni a kártyát és a futárnak sem lehet fizetni ezzel a típusú kártyával, mivel ő nem a cég alkalmazottja, így nem tudja magánál hordani az ehhez szükséges terminált. A futárnak csak az átvett csomag értékét lehet kifizetni.

Nagyon megtetszett az elmesélés alapján ez a webshop és maguk a cipők is, így amikor hazaértünk a hétvégéről le is ültem a net elé, pontosabban a webshop elé és meg is rendeltem 1-2 pár cipőt magamnak és a családnak.