Szülinap a panzióban

Az unokatestvérem, Barni minden évben a kedvenc panziójában tartja a születésnapját. Két éve veszek részt a rendezvényen, és nagyon jó ötletnek tartom. Eddig mindig jól sikerült a buli, attól, hogy egy panzióban van, csak azok jönnek el, akiknek tényleg fontos. Emiatt általában a létszám is megfelelő, se nem túl sok, se nem túl kevés.

A panziónak van egy külön álló lakrésze, Barni ilyenkor az egész lakrészt lefoglalja, így nem zavarnak az idegenek.

Idén, mivel jó időt jeleztek, már egy héttel az esemény előtt felhívott, és megkérdezett, nem szeretnék-e segédkezni neki a tervezett grillezésben. Persze, csak ha jó idő lesz.

Mondtam neki, hogy szívesen segítek, de nem nagyon értek a dologhoz. Még szerencse, hogy Barni fölhívott, mert különben kiment volna a fejemből a szülinapja, ami két héttel előtte lett meghirdetve. Nekem mostanában felgyűltek a teendőim, és egyszerűen elfelejtettem a hétköznapi pörgésben.

Így, hogy Barni telefonja eszembe juttatta a dolgokat, kezdhettem gondolkodni az ajándék problémáján is. Nem volt egyszerű az unokatesómnak megfelelő dolgot választani. AZ érdeklődése elég speciális, mivel gépész, a repülőgép motorokat szereti nagyon. Én ehhez egyáltalán nem értek. Barninak egyébként meg nagyjából mindene megvan.

Végül, hosszas gondolkodás után elhatároztam, hogy idén vicces ajándékokkal lepem meg, mivel a társaságban ő az egyik fő mókamester. Mikor mondtam az egyik barátomnak, hogy valami poénos dolgot szeretnék ajándékozni, ő felhívta figyelmem egy honlapra, ahonnan rendelni tudok.

Sokkal jobban szeretek a neten keresztül vásárolni: nem kell kimozdulnom otthonról, sorba állnom, stb., szóval tetszett az ötlet.

Munka után rá is néztem a weblapra, ami tényleg széles választékot nyújtott a vicces ajándékok köréből. Össze is állítottam egy csomagot Barninak, a honlapon szereplő termékekből.

Emellett, mivel az oldalon party kellékek is szerepeltek, vettem egy-két dolgot a panzióba. A tulajdonosok nem bánják, ha feldíszítjük, régóta ismerik és kedvelik Barnit, aki minden évben minimum egyszer, a szülinapján, ott tölt két-három napot.

Nagyon örültem, hogy ilyen kényelmesen tudtam elrendezni a dolgokat, és még extrákat is beszereztem.

A vicces ajándékok és a party kellékek aztán meg is érkeztek, és szokásommal ellentétben becsomagoltam őket, gondoltam, most megadom a módját.

A buli persze nagyon jól sikerült, a grillezés is összejött, még nekem sem sikerült elrontani az ételt. Barni iszonyúan örült a vicces ajándékoknak. Este persze mindenki kieresztette a gőzt, a hangulat éjfél körül hágott a tetőfokára, ekkor Barni egy szál tőlem kapott kötényben rohangált fel és alá.

Szerencsére a lakrészünk elég jól el volt szeparálva a panzió többi részétől, így rajtunk kívül más nem élte át a traumát.

Barni másnap persze váltig állította, hogy ő nem csinált ilyet, valóban meglepődött, mikor megmutattuk neki a fotódokumentációt. Persze a végén jót nevettünk az egészen. Hazafelé mindenkit megesketett, hogy nem élhet vissza a képekkel.

Remélem jövőre is hasonlóan jó lesz ez a buli, mondjuk az idei elég magasra tette a lécet…