“Debrecenbe kéne menni”, avagy az új és jobb életem kezdetének története

Éreztétek már úgy, hogy minden összejött az életetekben? Én évtizedekig éltem ennek ellenkezőjeként. Rossz munkám volt, ahol nem becsültek meg, a férjemmel elváltunk 5 év szörnyű házasság után, gyermekünk nem született és szinte teljesen egyedül maradtam. Miután a munkámat is ott hagytam és 20 négyzetméteres lakásban tengettem a napjaimat a megtakarított pénzemből, eldöntöttem, muszáj kitörnöm ebből a közegből. Teljes környezetváltozásra volt szükségem és egy új munkahelyre, ahol ismertségekre, barátokra, tapasztalatra tehetek szert. Ekkor érkezett meg az életembe Márk, akivel egy ködös reggelen a lakásomhoz közeli pékségben futottam össze. Csak lefutottam melegítőben és futókabátban egy gyors kávéra, mikor szinte egymás karjaiba botlottunk az ajtóban. Nem győztem bocsánatot kérni, végtére én rohantam bele, szegény három túrós buktával egyensúlyozott, nehogy elessen a hirtelen jött lökéstől. Mikor rámnézett, ahelyett, hogy morcosan mordult volna egyet és elsétált volna mellettem, elmosolyodott. Klisés ezt mondani, de szerelem volt első látásra. Pár héttel később már a sokadik randinkon is túl voltunk és úgy éreztem, Márk lehet az a férfi, akinek köszönhetően radikálisan megváltozthat az életem. És ez így is történt.

Márk Debrecenben dolgozott, ahol egy wellnesszálloda vezetője volt. Pár hónapos ismertés után meghoztam azt a bátor döntést, hogy Debrecenbe költöztem, hogy többet láthassam őt. Eladtam a pesti kis garzonomat, amiből ott egy egész nagy lakást sikerült vásárolnom. A lakáseladás igen kalandos módon történt egyébként. Márk teljes mellszélességgel támogatta a költözésemet és az ingatlanárusításban is nagyon sokat segített nekem. Én először magánakcióba kezdtem és régimódi eszközökkel, papírra nyomtatott hirdetésekkel ragasztgattam tele a környéket. Természetesen ez az idejétmúlt ötlet nem volt túl hatásos, ezért Márk biztatására az internet világába merültem és ott kezdtem el árulni az otthonomat. Rengeteg ingatlanos oldal van amúgy a neten, van köztük olcsó, fizetős, igénytelen, megbízható, könnyed kezelésű és nehézkes felületű, de a legeslegjobbnak mindközül a Nextapró minősült a számomra.

A Nextapró egy olyan hirdetőfelület, ahol nem csupán ingatlanokat, de mindenféle holmit lehet árusítani. Addig még sohasem hallottam róluk, de amúgy mobiltól elkezdve ruhákon át autókat, órákat és még sorolhatnám, mi mindent lehet itt találni. A hirdetésem feladása előtt kíváncsiságból rákerestem arra, mennyi az oldalon az eladó lakás Debrecen környékén vagy a városban, hátha ráakadok valami jó kis otthonra. Miután betöltötte az oldal a releváns ingatlanokat, meg is lepődtem, milyen jó kis lakások találhatóak ott. Azt hinné az ember, egy ismeretlenebb oldalon csupa gagyi dolgok vannak fent, de a Nextaprón nem. Minden hirdetéshez tök jó fotók voltak feltöltve és a leírások is igazán részletesek és kielégítőek voltak. Árkategória szerint is tudtam keresni, szóval tényleg csak olyanokat dobott ki nekem, amik a keretembe is belefértek. Volt egy lakás, amibe azonnal bele is szerettem. Pont belefért abba a keretbe, amennyiért a pesti lakásomat árulni szerettem volna és Márk szállodájához is közel volt. Hirtelen felbuzdulásból ráírtam Nextaprón keresztül a hirdetőre, hogy esetleg megtekinthetném-e a lakást. A hirdető csak pár órával később válaszolt, én addig pedig feltöltöttem az oldalra a saját lakásomat is reménykedve, hogy minél hamarabb jelentkezik a leendő vevő rá.

A feltöltéshez a biztonság kedvéért egy pár perces regisztrációt csináltam, utána kezdődhetett a hirdetőfelület kitöltése. Mikor beállítottam, hogy ingatlant szeretnék eladni, az oldal kidobott egy bejelölgetős részt, ahol a sok-sok pötyögés helyett csupán be kellett kattintanom, ami jellemző az eladni kívánt lakásra. Hogy ez mennyivel megkönnyíti az ember dolgát! Sok oldalt kipróbáltam már előtte, de nem sokon találkoztam ezzel a funkcióval. A legtöbb oldalon magamnak kell mindent beírni, ami amellett, hogy fárasztó is, a leendő vevőket is elijeszti, hisz ki szeret tömör szövegeket olvasni, miközben szellősen is meg lehet oldani, pont úgy, mint a Nextapró. Miután bejelölgettem a szükséges pontokat, pluszban 3000 karakter terjedelemben még részletesebb leírást adhattam a vevőknek a lakásomról. Jó minőségű képeket csináltam róla, amiket könnyedén feltölthettem a Nextapró felületére, a képek sorrendjét pedig utólag is tudtam módosítani. Az oldal nem butította le a képeket, mint más helyeken szokás és a feltölthető képek száma is elegendő volt ahhoz, hogy teljeskörűen be tudjam mutatni a lakást az érdeklődőknek. Csupán negyed óra alatt regisztrációval együtt olyan remek kis hirdetést sikerült összerittyentenem, hogy szinte büszke voltam rá. “Ha erre nem jönnek a jelentkezők, akkor semmire.” – gondoltam magamban, majd rányomtam a Hirdetés feladásra gombra. Nem sokkal később ki is került a hirdetés az oldalra.

Mialatt vártam a jelentkezőket, a debreceni lakás tulajdonosa visszaírt az üzenetemre. Két nappal később már lent is voltam Debrecenben, Márkkal elmentünk megnézni a hirdetett ingatlant. A tulaj egy nagyon kedves kis fiatal hölgy volt, aki készségesen körbevezetett minket az otthonában. Korrekt módon elmondta, miért szeretne elköltözni: kicsinek érzi már a lakást, a párjával gyermeket szeretnének. Ezt teljesen megértettem, egy gyermekkel tényleg kicsi lett volna az a 35 négyzetméter, viszont nekem tökéletesen megfelelt, hisz egy ideig még egyedül szeretnék lakni. Márkkal nagyon jól kijövünk, de azért az összeköltözést korainak tartottam volna. Természetesen a lakás a személyes szemrevételezés után is nagyon tetszett, nem akartam elszalasztani a lehetőséget, hogy megvegyem, azonban a pesti lakásomat még nem sikerült akkor elpasszolnom. Márk ekkor előhozakodott azzal az ötlettel, hogy ő kifizeti nekem előre a debreceni lakást és majd ha sikerült eladnom a másikat, visszaadom neki a tartozást. Nagyon meghatódtam ezen a csodás gesztuson és szinte elsírtam magam, de elfogadtam a lehetőséget. Miután lebeszéltem a hölggyel, hogy komolyak a szándékaim, hamar meg is történt az átadás-átvétel, pár héttel később már az én nevemen volt az ingatlan. Ha nincs a Nextapró, talán sosem sikerül erre a remek kis ékszerdobozra rábukkanom.

A pesti lakásomat is sikerült eladnom elég hamar. Sokan jelentkeztek az oldalon keresztül, hogy szeretnék megnézni és végül onnan is sikerült megtalálnunk egymást a konkrét vevővel. A hirdetett áron adtam el neki, nem kezdett el alkudozni szerencsére. Miután megkaptam érte a pénzt, természetesen azonnal kifizettem belőle Márkot. Mikor végleg átcuccoltam Debrecenbe, akkor kezdtem el aktívan munkát keresni ott. De Márk ismét megmentett engem. A szállodában recepcióst kerestek éppen és ő nekem adta az állást. Azt hiszem, vele sikerült a legtökéletesebb embert megtalálnom, rengeteg mindenben segített nekem az elmúlt 8 hónapban, mióta ismerem, a férjem 5 év alatt a kisujját sem mozdította értem. Megérte a bátor döntés, hogy költözzek és hagyjam hátra a múltamat, mert most vagyok a legboldogabb eddigi életem során.