Autógumik országjáráshoz

A párommal nagyon szeretünk utazni, és felfedezni azokat az eldugott helyeket, amiket kevesen ismernek, ráadásul nem a felkapott turistalátványosságok között szerepelnek. Azoknak mindig más a hangulata, és a helyeknek általában egészen más a varázsa is. Legutóbbi felfedezésünk egy aprócska falu volt az Őrségben, ami amúgy is közel áll a szívemhez.
Amikor odaértünk, úgy tűnt, hogy a település üres, ugyanis nem láttunk senkit se az utcán, se a kertekben. A megadott címen egy kis rogyadozó, ám mesebeli ház állt, amit hamar be is laktunk. Azt terveztük, hogy csillagtúraszerűen járjuk be a környéket, és mindent megnézünk, amit csak lehet. Ez egy nagyon szép terv volt, ám a technika, és a balszerencse meghiusította tervünket: másnap defektet kaptunk. A párom persze ért a kerékcseréhez, de azt láttuk, hogy a lyukas keréknek nem lesz elég egy kis toldozás-foltozás, itt bizony újat kell venni.

autógumi kereső
autógumi kereső

Mivel az ilyen vidéki helyeken nincs a szomszédban egy autógumis, így az interneten kezdtünk el keresgélni, hogy hol lehet autógumit venni vagy esetleg rendelni. Viszonylag hamar rá is bukkantunk egy autógumi kereső honlapra. Nem egy szimpla weboldal volt, hanem egy komplex, kifejezetten gumiabroncsokkal foglalkozó oldal, ahol a temérdek információ mellett, különféle abroncsokat is lehet rendelni. Mivel a távolból nem akartunk házhozszállítást kérni, így arra gondoltunk, hogy jobban átnézzük az információs oldalt, amivel így igazán még sose találkoztam, pedig nagyon hasznosnak találom. Kifejezetten tanulságos azoknak, akik nem értenek az autógumikhoz, de szeretnék megtanulni, vagy teljes mértékben maguknak intézni  a kiválasztást és vásárlást.  Számomra nagyon szimpatikus volt, hogy a legapróbb részletekig mindent megemlítettek, és már-már szakmai szemmel tudtunk böngészni az autógumik között. Mivel az oldal egyik része arról szólt, hogy miként vegyükre szemügyre az autógumikat, így mi is megnéztük a maradék hármat, amiket így a vizsgálgatás után használtnak, és kopottnak minősítettünk, így arra jutottunk, hogy egy teljes nyári szettet fogunk vásárolni és élünk a házhozszállítás lehetőségével.

Mivel épp meszze voltunk az otthonunktól, így arra gondoltunk, hogy felhívjuk az ügyfélszolgálatot, és megérdeklődjük a szállítás  részleteit. Azt mondták, hogy semmi akadálya, az időpontot a mi igényeinkhez igazítják, csak a webshop felületen kell nekünk leadni a rendelést, ők ezek után fognak keresni bennünket. Ez így is lett: a rendelés leadásának másnapján már hívtak is, hogy fixáljuk az időpontot, mi pedig ekkor jeleztük, hogy egy héttel később szeretnénk. A telefonos hölgy ekkor megemlítette azt a lehetőséget is, hogy, ha nem megfelel meg ez nekünk, akkor akár egy telephelyen is átvehetjük a gumikat, és akkor nem leszünk ennyire időhöz kötve. Mivel ez így optimálisabbnak tűnt, éltünk a lehetőséggel, és a Fehérvári úti lerakatban maradtunk, de ezen kívül van még a főváros számos pontján is, így senkinek nem kell az egész városon keresztül mennie. Sokan inkább a házhozszálítást preferálják, mert nem akarnak vesződni a cipeléssel, és a tárolással. A felszerelést egyébként minden esetben szakemberre érdemes bízni, mert egy nem megfelelően felrakott abroncs akár balesetveszélyes is lehet. Ez azért volt számunkra megemlítendő, ugyanis mint sokat utazók, nem figyeltünk eléggé az abroncsokra. Elhanyagoltuk a karbantartást, és volt olyan, hogy indulás előtt nem ellenőriztük a levegő nyomását vagy csak a gumi felszínét, ugyanis számtalan sérülés lehet rajtuk.

Ezt persze nem csak a világjáróknak érdemes tudni, hanem mindenkinek, akinek van autója és rendszeresen használja. Mi még olcsón megúsztuk a defektet, de ennek hála lettünk figyelmesebbek a saját autógumijainkat illetően, nehogy legközelebb nagyobb meglepetés érjen.