Táska, nem csak utazáshoz

A feleségemmel nagyon szeretünk utazni, ki is használunk minden lehetőséget, ami csak a látóterünkbe kerül. Volt már szerencsénk több európai országba is kijutni hosszabb-rövidebb időre, legtöbbször azonban maradunk a határ innenső oldalán, hiszen hazánk is rengeteg felfedezésre váró kincset rejteget még.

Egyszer pont úgy jött ki a lépés, hogy pont abba a városba sikerült utaznunk egy hosszú hétvégére, ahol a bátyám él és dolgozik. Mindig is ő volt a család büszkesége, aki orvosnak tanult és bár szerény körülmények között, de azóta is kitartóan praktizál és megállja a helyét. Az utazásunk előtt három nappal csaptam a homlokomra, hogy hoppá, pont ezen a hétvégén lesz a bátyám születésnapja! Eszeveszetten elkezdtem ajándék után kutatni, de ötletem sem volt, hogy mit vihetnénk neki. Ahogy így tépelődtem magamban a számítógép előtt, a feleségem már elkezdett a háttérben csomagolni. Hirtelen világosság gyújt a fejemben. Hát persze! Ahonnan a szuper bőröndjeinket is rendeltük, rémlett, hogy voltak orvosi táskák is. Bratyó amúgy is panaszkodott, hogy a régi táskája már elég rongyos, de sajnos nincs pénze újat venni. Nosza, gondoltam gyorsan kiválasztok egyet és megrendelem, hátha még azelőtt megérkezik, hogy elutaznánk. Sikerült is végül dönteni egy gyönyörű darab mellett: vastag, selyemfényű valódi bőrből,kényelmes fogantyúval, erős átfogópánttal. Egy orvos sem kívánhatna magának jobbat. Igazából egyáltalán nem volt könnyű választás, ugyanis az összes orvosi táska amit kínálnak csúcskategóriás. csak és kizárólag a legjobb anyagokból készülnek, szem előtt tartva az esztétikát, de mellette a funkciójukat is tökéletesen is tökéletesen képesek ellátni. Az is külön fejtörést okozott, hogy hogyan válasszak a többféle szín és anyag közül, mi lehet a legmegfelelőbb. De szerencsére a szép képek és a pontos leírások segítségével végül sikerült meghozni a lehető legjobb döntést. A rendelés flottul ment, a futár is pont időben megérkezett, ráadásul a vásárlás értékéből kifolyólag szállítási költséget sem kellett fizetnünk. Úgyhogy végre elindulhattunk, de ezúttal a szükségesnél egyel több csomaggal.

Az utazásunk zökkenőmentesen folyt, a szállóban is remekül éreztük magunkat, éltünk szinte az összes lehetőséggel. Masszázs, szauna, uszoda, hosszú esti séták – szóval minden, ami csak kikapcsolja az embert. Szombat estefelé aztán felhívtam a bátyámat, hogy átugorhatunk-e hozzájuk egy kis köszöntésre. Aznap pont nem volt ügyeletes, úgyhogy semmi akadálya nem volt a dolognak. Nagyon örültek a látogatásunknak, szinte ezer éve, hogy nem láttuk a sógornőmet és a gyerekeket.

orvosi táska

Egy szerény, mégis nagyon finom rögtönzött vacsora után a kölykök leültek tévézni, mi pedig végre átadhattuk a nagy meglepetést, amivel készültünk. A bátyám, mikor meglátta, hogy mekkora csomagot kap, majd’ hanyatt esett a székkel. Alig kapott levegőt, és kedvesen korholt minket, hogy ugyan mégis miért költünk mi rá ennyi pénzt. Mondtuk neki, hogy közel sem került annyiba, mint amennyit gondol, de hálálkodás helyett inkább nyissa már ki a csomagot. Hát azt az arcot, amilyet vágott mikor meglátta, le kellett volna fényképezni. A szóhoz sem jutott egy enyhe kifejezés. Csak nézegette, forgatta, kinyitotta-becsukta, nem bírt vele betelni. Ha tudtuk volna, hogy egy orvosi táska ekkora örömöt okoz neki, már biztos vagyok benne, hogy sokkal korábban kapott volna egyet. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve felpattant és elszaladt. A sógornőmmel és a feleségemmel csak néztünk egymásra, hogy vajon mi juthatott eszébe. Kisvártatva újra felbukkant, kezében azzal az orvosi táskával, amit eddig használt. Egy finoman szólva viharvert darab volt, attól a háziorvostól kapta búcsúajándékként, akinek a helyét itt átvette. Egymás mellé rakta a kettőt, és hát mondanom se kell: a különbség akkora volt, mint egy olasz öltöny és a régi pólóm között, amin most a kutyám alszik. Persze a régi sem lebecsülendő, kibírt vagy 50 év szolgálatot. Ha az új is ilyen tartós lesz, akkor talán ez is egyszer majd egy ifjú doktor kezében köt ki, aki átveszi a bátyám helyét. Persze, mint mondta, a régit is megtartja emlékbe, de ezzel az újjal olyan örömöt okoztunk neki, amekkora már régen nem érte.

Egy hét sem telt bele, és kicsit nevetgélve felhívott, hogy az összes kollégája olyan irigy, hogy majd megsárgultak az új orvosi táska láttán. Kérdezte, hogy meg tudnám-e adni a webshop címét, ahonnan rendeltük. megígérte természetesen, hogy nem fog kutakodni, csak küldjem át a linket és megnyitás nélkül küldi majd tovább. Természetesen nem mondhattam neki nemet, megadtam hát neki a Bagbox elérhetőségét. Azóta az egész családnak eldicsekedett már, hogy micsoda ajándékot kapott az öcsikéjétől, anyánktól egy hétig hallgattam. De az a fontos, hogy végül ilyen jól sült el a meglepetés, és a bátyám még hosszú ideig teljesítheti a szolgálatát a remek orvosi táskával.