Ketten, egyszerre

Amikor az orvos közölte velem, hogy ikreket várok, szerintem még a szívem dobogása is megállt néhány másodpercre. Persze, terveztük meg vártuk a gyereket, de ez volt az első és nem számítottunk rá, hogy egyből ketten jönnek. Dupla felelősség, dupla feladat, dupla fáradtság két friss szülőnek. Mindentől féltem, de a leginkább attól rettegtem, hogy a gyerekek miatt le kell mondjak a nyaralásokról. Pedig imádok kirándulni járni és új helyeket fedezni fel. Szerencsére végül is sikerült megoldani a akadályt.

A panziótulajdonos barátnőmnek meséltem el a félelmeimet. Hozzá nagyon gyakran jártunk, szezonidőben szinte minden második hétvégén, de télen és havonta körülbelül egyszer megfordultunk nála. Valahogy az tudott igazán ki kapcsolni és ellazítani, ha az illatos, tiszta vendégszobáiban pihenhettem, lófrálhattam a medencében és a jakuzziban, valamint nem nekem kellett főznöm magunkra. Szóval ő, Bori, volt az, aki biztatott, hogy jó lesz, és elő is állt a megoldással. Szerinte, mivel amúgy is sokat járunk hozzá, attól a kortól, ahogy a babák már hordozhatók lesznek picit hosszabb utakra is, kezdjünk el ugyanúgy járni hozzájuk. Legalább látjuk, hogy a babák hogyan reagálnak, és hogy mennyi nehézségbe ütközünk egy egy hétvégés nyaralás megszervezésével. A másik nagyon jó ötlete pedig a megfelelő iker babakocsi kiválasztása volt.

Azt mondta, hogy habár neki csak egyetlen egy gyereke van, de még így is tapasztalta, hogy mit jelent egy jó babakocsi. Ő anno az egyik távoli rokonától örökölt egyet, és nem is fogta fel, hogy mennyire rosszul működött és milyen sok baja volt vele, amíg ki nem törött a kereke és nem kellett egy újat vegyen. Egy újat, amely a legmodernebb tervezés, amely csak azért van megalkotva, hogy mindennel a baba és a szülők életét segítse. És ajánlott nekem egy webáruházat, ahonnan ő is vásárolta anno az övét.

Teljesen be voltam pörögve a dolog miatt, fogalmam sem volt, hogy honnan tudhatnám, hogy melyik típusú iker babakocsi olyan tökéletes, amilyent Bori ecsetelt le nekem. Nézegettem a webáruház kínálatát és olvasgattam a fórumokat, nézegettem a reakciókat az ott árult babakocsikról. Végül is, rengeteg áttanakodott estével magunk után, a férjem és én kiválasztottuk a Dorjan Dany Sport ikerbabakocsi szettet. Azért esett erre a választásunk, mert megtetszett, hogy multifunkcionális, azaz az autós hordozót is rá tudjuk szerelni, ami utazásokkor nagyon sokat segít. Berakjuk a babákat az autóba, a hordozójukkal együtt, valamint a babakocsi vázát összecsukva a csomagtartóba, aztán amikor megérkeztünk a panzióba kivesszük és szétszedjük a vázat, valamint pik pak az autós hordozókat rászereljük. Nem kell a babákat kivenni a kényelmes helyeikről, fel sem kell ébreszteni őket, ha esetleg elaludtak volna. Mindemellett a kerekek is nagyon praktikusak, és tökéletes szerepet vállalnak egy kirándulás könnyítésében, hiszen az első kerekek bolygósíthatóak, a hátsók pedig fékezhetőek.

Arról persze nem is beszéltem, hisz a kirándulások szempontjából az autós hordozó volt a legfontosabb számunkra, hogy a szettben jár még két darab mózeskosár és két darab sport ülőrész, melyeket mindkét irányba lehet rögzíteni. Amikor válogattuk a babakocsikat, még nem tulajdonítottam nagy szerepet ennek az információnak, de azóta rájöttem, hogy ez is mennyire hasznos.

És, hiszitek, vagy sem, egy ilyen praktikus babakocsi valóban segítette a nyaralásainkat, fél évvel a szülés után már ugyanolyan rendszerességgel jártunk Bori panziójába, mint azelőtt, később pedig egy nagyobb úttal is megpróbálkoztunk. Végül is pedig örülök, hogy ikreim születtek, hiszen így egyszerre letudom ezeket a nehéz csecsemő éveket és később is mindent egyszerre fognak csinálni a drágáim. A jó babakocsiért pedig nagyon hálás vagyok Borinak.