A panzió recepcióján lévő laptop sorsa

Tegyük fel, hogy van egy tök jól működő kis panziód, mondjuk 8 szobával, és éppen szezon van, a vendégek jönnek-mennek, jó sokan vannak, pörög az üzlet, minden jó. Aztán egyszer csak a kis Asus laptopod, amit már 4 éve nyúzol a panzió üzemeltetése érdekében, fogja magát és kipurcan. Hoppá. Arról intézted a foglalásokat. Arról rendeltél meg mindent, ami kellett a panziónak, a beszerzés alapját szolgálta. És arról neteztél a recepción éjjelente, amikor vártad, hogy valamelyik vendég hazaérjen.

Most meg hirtelen se net, se foglalás, se semmi, se Youtube. Mit tudsz csinálni? Természetesen fel kell keresned egy Asus laptop szervizt, ami újra életet tud lehelni a kis hősies gépedbe.

Mint a dokik, ennek a cégnek az lesz az első feladata, hogy kiderítse mi a baja a betegnek. Ebben te tudsz segíteni, ha konyítasz kicsit a dologhoz, és el tudod látni a szervizt pár instrukcióval a hiba okát illetően. Ha éppen, hogy csak be tudod kapcsolni a gépet és tudsz kattintgatni, akkor jobb az egészet rájuk hagyni, ez a dolguk, elég profik, rá fognak jönni a hiba okára.

Rengeteg meghibásodási ok lehetséges, ezek közül mondjuk az történik meg, amire alapvetően annyira nem is gondolnál. A helyettes recepciós, Mari néni, nagyon szeret online sorozatokat nézni abban az időszakban, amikor nincs teendő a ház körül, ám ezeknek az oldalaknak a többsége ugyanúgy a hirdetésekből él meg, mint minden nagyobb videómegosztó oldal.

Elég csak néhány érdekesnek tűnő ajánlatra rákattintani, máris hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy tele lett a számítógépünk nem kívánatos programokkal, és rossz esetben vírusokkal is.

Ezt egy Asus laptop szerviz könnyen tudja orvosolni, megvan rá a rutinjuk, ám mindeközben egyébként a laptop hűtői is elkezdték felmondani a szolgálatot, így be kellett rendelni egy adott Asus típusú alkatrészt, ami segített újra feltámasztani a gépet. Mint kiderült, ez a hiba volt a leállás fő oka, a sok felesleges program csak lassítani kezdte a rendszert.

És voilá, újra működik a hősies kis gép, kicsit kellett várni a javítására, de hamar megoldódott az ügy, addig pedig egy kölcsöngéppel lehetett intézni a dolgokat.