Jó kávé a szállodában is

Ha ez ember már egy jó ideje vezet egy panziót, sok mindent megtanul erről az üzletről. Annak ellenére, hogy a szállodák óriási ágyakra és párnákra költenek pénzt, nagyon sokan jobban szeretnének egy szobában egy jó víznyomású zuhanyt. Nem viccelek. Ha van egy dolog, amit nem bírok, akkor azok a csöpögő zuhanyfejek, mint azok a szörnyű víztakarékos fejek, amelyeket néhány szálloda néhány évvel ezelőtt elkezdett telepíteni. Ha sok pénzt költök egy szállodára, nyomást akarok.

A szállodánkban is jelentős beszélgetés folyt a szoba méretéről és a technológiáról, ami benne van. Itt van egy újabb fontos szempont: nincs elegendő áramforrás vagy aljzat a rossz helyen van. Nincs sok, ami még rosszabb, mint az asztal alatt mászkálni, hogy csatlakoztassa az ember a telefonját.

Sokan viszont azt mondják, a hely a legfontosabb dolog, amely meghatározza az ingatlan sikerét. A szállodaiparról szóló egy tanulmány célja az volt, hogy elemezze azokat az okokat, amelyek miatt a vendégek kiválasztják az adott szállodát. De a tapasztalat azt mutatja, hogy a vendégek pozitív élménye fontosabb, mint a szálloda helye.

A vendégek szállodai tartózkodásának tapasztalatai közvetlenül befolyásolják az ismételt látogatásokat és ajánlásokat (személyes és online vélemények, pl. A TripAdvisoron). A pozitív / negatív vendégélmény befolyásolhatja a szálloda hírnevét, és ajánlásokat vagy véleményeket. Ezek az ajánlások és az online vélemények kritikus fontosságúak a szálloda megválasztásában a szálloda vendégeinek többsége esetében, és most már a vendégek számára sokkal fontosabbak, mint a szálloda elhelyezkedése vagy a szálloda ára.

Nem meglepő, hogy a vendégélmény jobban, mint bármely más szegmensben befolyásolja a luxus vendégek szállodaválasztását.

Az „ár” volt a következő legnépszerűbb ok, amiért a vendégek az adott szállodát választották. Ezek az eredmények a szálloda árától függően változnak.

A hűségprogramok szintén fontosak a szálloda választásban: a vendégek negyede mondja, hogy a hűségprogramok előnyei a szálloda kiválasztásának elsődleges okai.

A felhasználók által generált vélemények számának növekedése, valamint a vendég elégedettség és elégedetlenség közvetlenül befolyásolja a szállodaválasztást, következésképpen gazdasági hatást is gyakorol. A vendégélménynek még soha nem volt ilyen számottevő jelentősége.

De nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a vendég tapasztalatában a szálloda étterme és a reggeli is számít. És a reggelinek fontos része a kávé is. Szinte mindenki iszik kávét, és az embereknek egyre fontosabb, hogy az is jó minőségű legyen.

A kávé elkészítése az a folyamat, amikor a kávébab itallá válik. Noha az egyes lépések a kávé típusától és az alapanyagoktól függően változnak, a folyamat négy alapvető lépést tartalmaz: a nyers kávébabnak pörköltnek kell lennie, a pörkölt babkávét ezután őrölni kell, majd az őrölt kávét forró vízzel kell összekeverni egy bizonyos ideig (főzve), és végül a folyékony kávét el kell választani a használt őrleménytől .

A kávét általában közvetlenül ivás előtt főzik. A legtöbb területen a kávét feldolgozatlanul is meg lehet vásárolni, vagy már pörkölt, vagy már pörkölt és őrölt. A kávé gyakran vákuumcsomagolásban van az oxidáció megakadályozása és meghosszabbítása érdekében.

A kávé pörkölése átalakítja a zöld kávébab kémiai és fizikai tulajdonságait. Pörkölés után a zöld kávébab szinte kétszeresére növekszik, színének és sűrűségének megváltozásával. Amint a bab elnyeli a hőt, színe sárgára, majd fahéjbarnára, majd gazdag sötétbarna színre vált.

A kávé pörkölhető szokásos konyhai eszközökkel (serpenyő, grill, sütő), vagy speciális eszközökkel. A kávé pörkölő egy speciális serpenyő vagy készülék, amely alkalmas a zöld kávébab felmelegítésére és pörkölésére.

A kávét többféle módon lehet főzni , de ezek a módszerek négy fő csoportba sorolhatók, attól függően, hogy a vizet hogyan vezetik a kávéfőzőhöz: főzés (forrásban ), áztatás ( forrázás útján), vagy nyomásos (mint az eszpresszónál).

A főzött kávé forró állapotban gyorsan romlik az ízében. Még szobahőmérsékleten is romlik; ha azonban oxigénmentes környezetben tartjuk, akkor szobahőmérsékleten szinte végtelen ideig tarthat, és a főzött kávé zárt konténerben vagy hűtött palackozott kávéitalok pedig általában elérhetők a kiskereskedelmi üzletekben és az élelmiszerboltokban.

Az elektronikus kávéfőzők forralják a vizet és kevés emberi segítséggel, néha időzítővel főzik az italt. Néhány ilyen eszköz a főzés előtt is automatikusan őrli a babot.

A francia sajtoló az egyik legrégebbi és legegyszerűbb módszer a kávéfőzéshez. Az egyszerűség ellenére kissé trükkös lehet. A folyamat legfontosabb része az, hogy a sajtolás után ne hagyja túl hosszú ideig a kávét a francia sajtolóban.

A legegyszerűbb módszer az, hogy őrölt kávét tegyen egy csészébe, öntsön rá forró vizet, és hagyja lehűlni, míg az őrlemény aljára süllyed. Ez egy hagyományos módszer egy csésze kávé készítésére, amelyet Indonézia egyes részein továbbra is használnak. Ez a módszer, amelyet a Közel-Keleten is isznak egyszerű elkészítést tesz lehetővé, de az ivóknak óvatosnak kell lenniük. A fenti módszereket néha víz helyett forró tejjel használják.

A Közel-Keleten , Észak-Afrikában , Kelet-Afrikában , Törökországban , Görögországban , a Balkánon és Oroszországban a török ​​kávét (más néven arab kávé stb.) isszák, amely a kávé készítésének nagyon régi módja. Nagyon finoman őrölt kávét, adott esetben cukrot és vizet egy keskeny tetejű edénybe teszünk , és lassan forraljuk fel, majd azonnal eltávolítjuk a tűzről. Nagyon rövid ideig forraljuk fel kétszer vagy háromszor. A török ​​kávét néha kardamommal ízesítik, különösen az arab országokban.

A malajziai, valamint néhány karibi és dél-amerikai kávéfőzőt gyakran “zokni” felhasználásával főzik , amely valójában egy egyszerű szűrő alakú muszlinzsák , amelybe a kávét betöltik, majd forró vízben áztatják. Ez a módszer különösen alkalmas Malajziában főzött helyi kávéhoz , elsősorban a Robusta és Liberica fajtákhoz, amelyek gyakran erős ízesítésűek, lehetővé téve a muszlinban lévő őrölt kávé újbóli felhasználását.

A cseppfőzött kávét, más néven szűrt kávét úgy állítják elő, hogy forró vizet csepegtetnek a kávészűrőn tartott kávészemekre, amelyeket egy szűrőtartó vagy főzőkosár vesz körül. A cseppfőző készülékek lehetnek egyszerű szűrőtartók, amelyek kézzel forró vízzel tölthetők fel, vagy automatizált rendszereket is használhatnak, ahogyan azt a népszerű elektromos csepegtető kávéfőzők. Az erősség a víz és a kávé arányának és az őrlés finomságának függvényében változik, ám az íz jellemzően gyengébb, alacsonyabb koffeinkoncentrációt tartalmaz, mint az eszpresszó.

Egy másik változat a hidegen főzött kávé , más néven “hidegprés”. Hideg vizet öntenek a darált kávéra, és nyolc-huszonnégy órán át állni hagyják. Ezután a kávét szűrjük, általában egy nagyon vastag szűrőn keresztül, eltávolítva az összes részecskét. Ez a folyamat nagyon erős koncentrátumot eredményez, amelyet hűtött, légmentes tartályban lehet tárolni legfeljebb nyolc hétig. A kávét ezután elkészítheti ivásra úgy, hogy forró vizet ad hozzá a koncentrátumhoz. Az ilyen módszerrel elkészített kávé nagyon alacsony savakkal rendelkezik, finom ízű, és gyakran kedvelik az érzékeny gyomrúak.

A felhasznált kávé mennyisége befolyásolja a főzés erősségét és ízét egy tipikus cseppfőző-szűrő alapú kávéfőzőben. A lágyabb ízek először jönnek ki a kávéból, és a keserűbb ízek csak egy idő múlva, tehát egy hosszas főzés erősebb és keserűbb lesz. Ez úgy módosítható, hogy a szűrést megtervezi egy tervezett idő eltelte után, majd forró vizet adagol a főzőbe ahelyett, hogy várná, hogy az összes víz áthaladjon.

Az espressót napközben fogyasztják kávézókban és utcai árusoktól, vagy esti étkezés után. Ez a sok kávéital alapja. A rendszeresen fogyasztott kávé egyik legkoncentráltabb formája, jellegzetes ízét a crema biztosítja. Az eszpresszó viszkózusabb, mint a főzött kávé egyéb formái.

Ha már sokféle lehetőség van arra, hogy megfőzzünk egy csésze kávét, és ezért fontos az, hogy milyen géppel tesszük. Mi a szállodában sokat gondolkodtunk azon, hogy milyen gépet is vegyünk, ezért a neten néztünk körül. Szerencsére találtam egy oldalt, ahol többféle kávé is volt. A legjobb, hogy több netes bolt kínálatából is lehet itt válogatni, ráadásul sokkal könnyebb így megtalálni a legjobb ajánlatokat. Ráadásul aztán meg is lehet rendelni, nem kell bemenni érte a boltba. Mi is itt vettük meg a kávéfőzőnket és a hozzá való kávét, és a vendégek is nagyon szeretik. Többen meg is kérdezték, hogy hol vettük. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos egy panzióban egy olyan apró részlet is, mint a kávé.