Egy recepciós is lehet hős, ha törött telefonokról van szó

A téli szezonban beálltam segíteni a nagynénémnek a Mátrában lévő panziójába. Főként recepciós munkákat végeztem, de mivel egy ilyen munkakör igencsak sokrétű. így mindenre kiterjedt a figyelmem. Mindig is igyekeztem az emberek kedvében járni, és segíteni őket, amiben csak tudom, így a legfurcsább kéréseknek is próbáltam utánajárni. Így volt egyik alkalommal, hogy egy hölgy állt a pulthoz, igencsak kétségbeesett arccal. Először én is megijedtem, de aztán kiderült, hogy csupán annyiról van szó, hogy a wellness részlegben elejtette a telefonját, ami ugyanazzal a lendülettel össze is törött. Mutatta, hogy használhatatlan, és nem tudta kihez forduljon, így hozzám jött, hátha tudok neki segíteni. Sajnos én nem értek az ilyesmihez, de azt megígértem neki, hogy pihenjen tovább nyugodtan, én addig utána nézek, hogy hol javítanak ilyen márkájú telefont a fővárosban, ugyanis onnan érkezett. Mivel ez nem ronthatja el senkinek a pihenését, feladatomnak éreztem segíteni.

Keresgéltem a neten, de ilyen típushoz nemigen találtam szakszervizt, inkább csak ilyen kis buhera boltokat, amikben nem sok bizalmam volt. Valami szerencse mégis mellém állt, mert rátaláltam a telefonkijelzo.hu oldalra, ami kifejezetten a kijelzők cseréjével, illetve akkumulátorokkal foglalkozik. Hosszasan böngésztem a honlapot, mikor rátaláltam arra az opcióra, hogy kínai mobiltelefon javítás. Tudtam, hogy nekem ez kell, illetve a hölgynek és a telefonjának. Az első adandó alkalommal, amikor jött hozzám, elújságoltam a remek hírt, hogy találtam egy szervizt, ahol biztosan kicserélik a kijelzőt, ugyanis én azt néztem, hogy csak az ment tönkre. Elárultam neki azt is, hogy akár ki is mennek a telefonjáért, és elviszik a szervizbe, így neki nem kell futkároznia a városban, főleg, ha elfoglalt, és sok a dolga. Erre azt mondta, hogy neki nincs ideje több napig nélkülözni a telefonját, úgyhogy valami gyorsabb megoldásra lenne szüksége. A boltnak van személyes kiszolgálása is, abban az esetben fél óra alatt kicserélik a kijelzőt, és máris mehet tovább az élet. Ezt hallva már felcsillant a szeme, és hálásan mosolygott, amitől én is sokkal jobban éreztem magam.

Mivel volt egy kis holt idő a munkában, jobban beleástam magam a telefonos témába, és megnéztem azt is, hogy minden típushoz le volt írva, hogy van-e éppen raktáron vagy nincs, ugyanis attól függ, hogy 30 perc, vagy nem. Mivel pont volt abból, így megnyugodtam, hogy nem csak úgy odaküldöm a hölgyet, és csalódik. Elkezdtem tokokat és védőfóliákat is nézegetni, mert – gondoltam – jó tündér leszek, és ajánlom a hölgynek, hogy a jövőben minden esetben védve legyen a telefonja. Azt persze nem mertem megemlíteni, hogy ne vigye a wellness részlegbe, mert ott elég nagy az esélye, hogy ez történik, de ez már nem az én feladatköröm. Abban tudtam reménykedni, hogy esetleg egy életre megjegyezte ezt, és levonta a tanulságot.

kínai telefon javításAmikor kijelentkezett, otthagyta a névjegykártyáját nekem, hogy, ha tud bármiben segíteni, akkor csak hívjam nyugodtan, áll a rendelkezésemre. Hálás volt, amiért megmentettem a pihenését, és nem idegeskedéssel kellett töltenie, illetve, hogy egy kész forgatókönyvvel tud hazatérni a telefonját illetően. Ilyenkor érzem azt, hogy a sok pattogó vendéget ki tudja egyenlíteni egy darab olyan, aki jó érzésekkel távozik, és valószínűleg szívesen fog visszatérni, esetleg még másokat is elhoz legközelebb.
Nem könnyű recepciósnak lenni, mert néha az emberekkel a legnehezebb dolgozni, de megéri, mert nagy tapasztalattal mehetünk tovább az életben, amit később kamatoztathatunk.