Energetikai tanúsítvány árak nélkül a nyaralás se lett volna tökéletes

A barátnőmmel az egyik életcélunk, hogy felfedezzük az egész országot, vagy legalább is annyit belőle, amennyit csak tudunk. Természetesen lehetetlen az összes településre eljutni, minden látnivalót megnézni, de azért igyekszünk minél többet megejteni, ami emberileg lehetséges. Igaz, hogy néha vannak hullámvölgyek, mint például a tavalyi nyár, amikor elhatároztuk, hogy összeköltözünk, ehhez előbb azonban nekem el kellett adnom a lakásomat, amihez több dolog is szükséges volt. Például egy ilyen szürke folt volt számomra az energetikai tanúsítvány árak, amikről fogalmam se volt, bár nem is nagyon strapáltam magam, hogy utána nézzek, de a nyaralás során ez is megoldódott.

Vas megyében nyaraltunk, mivel ott nagyon sok érdekes látnivaló van, és egy községben szálltunk meg egy panzióban. Nagyon kellemes, otthonos kis vendégház volt, teljesen elfogadható áron, így arra is maradt keretünk, hogy egy-két alkalommal étteremben együnk, és néhány múzeum is belefért. Azonban ami a számomra különösen érdekes volt, az az, hogy itt kerültem tisztába az energetikai tanúsítvány árak színvonalával, különösen egy bizonyos, valószínűleg a piac legkorrektebb árszabásával dolgozó cégénél. Ehhez persze az is kellett, hogy egy olyan kedves és barátságos vendéglátónk legyen, mint amilyenhez szerencsénk volt.

Általában az ilyen vendégházak, panziók falán csak a működési engedély, és egyéb kötelező papírok szoktak kint lenni, bekeretezve. Azonban ebben az esetben az energetikai tanúsítvány is kiemelt helyet kapott, amin nem is csodálkozom. Egy régi ház volt ugyan, de olyan gyönyörűen felújítva, korszerűsítve, hogy az valami csoda! A nyílászárók korszerű, több ponton záródó, hőszigetelő fa ajtók és ablakok, a ház külseje és plafonja hőszigetelve, a fűtés elektromos, szóval igazán költséghatékonnyá volt téve az egész. Nem is csodálkozom rajta, hogy a tanúsítvány olyan jó értékelésről szólt, amilyenről. És nem is volt túl régi, talán egy-két hónapos. Gondoltam egy nagyot, és megvártam, amíg a tulaj este hazaért, és megkérdeztem, hogy hol csináltatta és mennyiért.

energetikai tanúsítvány árak

A vendéglátónk, mint említettem, nagyon kedves és segítőkész volt, rögtön mondta is, hogy melyik céggel csináltatta, és biztosított, hogy mennyire elégedett volt velük. Különdíj felszámolása nélkül akár 24 órán belül is megcsinálják, a szakértők értik a dolgukat, és teljesen reális értékelést adtak, ráadásul az árszabásuk is igen kedvező. Megadta az oldal címét is, ahol utána tudok nézni. Nekem se kellett több, megköszöntem a segítséget, és indítottam is vissza a szobánkba. Ott rögtön vettem is elő a laptopomat, és nyitottam is meg az ajánlott oldalt, mielőtt elfelejtem. Igaza volt a vendégház tulajának, valóban abszolút reális és kifizethető díjakért készítenek tanúsítványt, holott arra számítottam, hogy az energetikai tanúsítvány árak valahol az egekben lesznek.

Bár mindig ilyen pozitívan tévednék. Annyira jó tippet adott a fogadós, hogy még a nyaralás végét sem vártam meg a kapcsolatfelvétellel. Megbeszéltem, hogy mikor jöhet a szakértő, amikor már biztosan otthon leszek, és onnantól csak egy kicsit kellett várnom. Időben érkezett a cég munkatársa, alaposan, korrekten végignézett mindent, és rögtön küldte is a központba az adatokat. Két nap se telt el, és a futár meg is érkezett a borítékommal, benne a tanúsítvánnyal. Ezzel egy hatalmas akadály gördült el a lakásom eladása elől, hiszen erre minden adásvételnél szükség van. Ahhoz képest, hogy mennyivel rosszabbra voltam felkészülve, itt az energetikai tanúsítvány árak annyira kedvezőek voltak, hogy azóta már legalább két másik ismerősömnek ajánlottam őket, és mindketten szintén pozitívan jeleztek vissza! Micsoda szerencse, hogy éppen azt a panziót választottuk!