Autóklíma szervíz a város szélén, de mégis oly közel

Már persze akkor, ha valaki nem Békesmegyerről, vagy Mátészalkáról szeretne eljutni a 19. kerületbe. De azoknak, akik valóban a környező kerületekben élnek és nem okoz gondot a mozgás – miért is okozna, ha van autó -, azoknak a 19. kerületi Méta Autószerviz kézenfekvő választás lehet, ha egy márkafüggetlen szervizt keresünk, ahol autóklíma szervíz is van.

A hétvégén elmegyünk egyet wellnesselni. Szándékosan nem akartuk a húsvéti hétvégét választani, hiszen akkor mindig tele vannak a szállodák. De ha előtte, vagy utána megy az ember, az valahogy mindig kényelmesebb – a zsúfoltság szempontjából. Így aztán a most következő hétvégére esett a választásunk. Izgalmas lehet a gyulai várfürdő, vagy a sárvári termál, de most mégis egy másik opció mellett döntöttünk. Így annyira sokat se kell majd autóba ülni, közben viszont mégis gyönyörű környezetbe érkezünk majd és a wellness talán itt tetszett a leginkább. Közben pedig azzal is hatalmas mázlink lett, hogy a legszebb tavaszi hétvégét sikerült kiválasztani, ami nem csak meleg lesz, de napsütéses is várhatóan.

Azonban egy fontos teendő még addig hátra van: az autóklíma szervíz a 19. kerületben. Ez nem egy elhanyagolható dolog, hiszen ha ennyire klassz idő lesz, akkor törvényszerű, hogy használni fogjuk a klímát. Ez viszont a hosszú téli állás után általában mindenféle kellemetlen szaghatással szokott járni, arról nem is beszélve, hogy mennyi baci kerülhet ilyenkor újra a levegőbe. Szóval foglaltam időpontot a Méta autószerviznél, ahol az autóklíma szerelés is a szolgáltatások listáján van – szerencsémre.

Nekünk közel van ez a kerület, ezért tényleg kézenfekvő megoldás volt, hogy ide jöjjünk. Egy ismerősünk ajánlására kerestük fel őket még tavaly nyáron egy problémával és azóta itt maradtunk. Ez egy márkafüggetlen autószerviz, így nem kell azon aggódni, hogy éppen pont kiesünk a szolgáltatási körből. Maga az autóklíma tisztítása nem egy hosszadalmas művelet. Én általában azért évente megcsináltatom, hogy mindig tiszta legyen az a levegő, amit befúj – ha már használni kell. Hogy mindez hogyan is zajlik, azt a Méta Autószerviz is leírta a weboldalán.

Az autóklíma szervíz oldalán is található módon egy klímaszerelés többrétű lehet. Egyrészt, érdemes ugye időnként kitisztítani, hiszen rengeteg por és szennyeződés lepi be a szerkezetnek főként a láthatatlan részeit. Másrészt az is gyakorta előfordul, hogy kiürül a gáz, ami működteti a klímát. Ezt pedig ahhoz, hogy jól működjön muszáj utántölteni, különben csak pörögni fog üresen, de hűteni nem.

A Métánál ahhoz is tanácsot adnak, hogy mikor érdemes mindenképpen szerelőhöz fordulni a klíma kapcsán. Egyrészt talán teljesen evidens, hogyha nem hűt, akkor talán célszerű megkérdezni egy szerelőt, hogy miért nem. Aztán ott van az én példám – az általános kellemetlen szag. Ez bizony a lerakódott szennyeződések miatt lehet, ami egyébként sem túl egészséges belélegezve, szóval tényleg jó ötlet takarításra vinni ilyenkor az autóklímát. A klímatöltés illetve a hűtőközeg pótlása is egy kardinális kérdés, hiszen ezek nélkül nem működik úgy a berendezés, ahogy annak kellene. Márpedig annál nincs is bosszantóbb, amikor csak pörög a klíma üresen, többet fogyaszt az autó is, de mi ugyanúgy megsülünk a legkisebb forróságban is nélküle. Végezetül pedig a klímatisztítás. Hát igen, bár ezt olykor szeretik elhanyagolni az emberek, mégis igen nagy jelentőséggel bír, mert miért is akarnék egy felkavart poros, koszos, bacis levegőt szívni, amikor tisztát is lehet?! Vannak a berendezésben különböző szűrők is, amiket a karbantartás alkalmával érdemes kicserélni. Ez is elősegíti, hogy tiszta levegőt fújjon a gép. Ezt a fertőtlenítést, ami általában ózonnal történik érdemes évente elvégezni, hogy minden szezonban tisztán induljon az autóklíma.

Ha ez nem volna elegendő érv amellett, hogy miért érdemes a Métát választani, mint autóklíma szervíz, akkor további nyomós érveket is találhattok a metaautoszerviz.hu-n. Például azért, mert a fentebb említett összes, klímával kapcsolatos munkafolyamatban tudnak segíteni, így nem kell idő közben másik szakembert választani. Aztán az is mellettük szól, hogy rendkívül modern eszközökkel dolgoznak. Ezt egyáltalán nem mondhatja el magáról túl sok szerviz, hiszen ezek a berendezések gyakran drágák és lassan megtérülők, azonban náluk mégis szántak rá, hogy a legjobb eszközökkel szervizelhessék az autókat. Ennek ellenére határozottan korrekt árazással dolgoznak, ami meglepő, hiszen a jó minőségű szakmunkával gyakran röpködnek a magas összegek – hát ha még a rossz minőségű szakmunkával… Az aktuális árakról pedig mindig lehet tájékozódni a weboldalon, mert ezek is tételesen fel vannak töltve. Mivel ezt a cikket bármikor olvashatjátok, ezért én konkrétumokat nem írnék bele, de ha a Métához vinnétek a kocsit szervizelni, akkor nézzétek meg a weboldalukon az árlistát, mert biztos, hogy aktuális lesz. Továbbá még azt is el lehet mondani róluk, hogy nem kell várakozni, mint az orvosnál. Itt abban az időpontban fogadják az autót, amelyiket lefoglaltuk előre vagy telefonon, vagy az online rendszeren keresztül. Szóval ügyfél oldalról is nagyon rugalmas a dolog.

Nagyon sokat lehet még olvasni a metaautoszerviz.hu oldalon azokban az autós témakörökben, amik a legtöbbeket érdekelnek. Hogy miért? Mert hát hol találna az ember jobb forrást az információkhoz, mint az autószerelőjénél?! Szeritem ennél nem kell jobb, nem is lehet jobb. Aki pedig a cikkek alapján találja meg a műhelyt, annak pedig eleve bizalma lesz abban, hogy ide hozza az autóját, hiszen ahol ennyi hasznos szakmai tartalom van a weboldalon, az valószínűleg egy jó választás a valóságban is.

Az autóklíma szervíz teljeskörű szolgáltatásain túl természetesen ez egy hagyományos autószerviz, vagyis mindennel foglalkoznak, ami az autó javítását illeti. Így aztán nem csak a klíma kapcsán juthatunk el a 19. kerületi műhelyhez, hanem akár a fékekkel, akár a váltóval, vagy a kormánnyal van valami gond, itt jó esélyünk van arra, hogy megoldást kapjunk a dologra. Első lépésként érdemes őket telefonon felkeresni, hogy nagyjából sikerüljön körüljárni a problémát már az időpont foglalás előtt. Így biztosan a megfelelő idő jut majd az átvizsgálásra. Apropó, nemcsak célzott problémával lehet beállítani hozzájuk, hanem egyszerű átvizsgálások kapcsán is. Ezalatt értem például a forgalmi vizsga előtti meózást, vagy mondjuk az eladást megelőző átnézést, amire külön csomagok vannak a Métánál.

A lényeg talán csak annyi, hogy a weboldalon megtaláltok minden aktuális információt az autóklíma szervíz és minden más egyéb szakmai terület kapcsán, amivel ők csak foglalkoznak. Miután átolvastátok a szükséges pontokat, simán felhívhatjátok őket telefonon pontosítani a helyzetet, mert akkor biztos, hogy azt kapjátok majd a személyes találkozókor, amit szerettetek volna. Én jó szívvek ajánlom a Méta Autószervizt, azoknak is, akik a szomszédból mennek és azoknak is, akik egy kicsit nagyobb utat tesznek meg azért, hogy kijussanak a 19. kerületbe.